Цей експеримент почався, як невинна суперечка, сміливий гравець у покер Рорі Янг запропонував своєму другові Річу Алаті парі, згідно з яким він може провести щонайменше місяць в умовах суворої ізоляції і в повній темряві без доступу до будь-яких джерел світла та зв'язку.

Янг просто запитав Алаті, скільки на його думку людина зможе витримати, будучи поміщеним в маленьку кімнату без світла і перебуваючи в повній самоті. Алаті на це відповів, що людина може протриматися близько 30 днів.

Річ Алаті зліва і Рорі Янг справа

Янг був не згоден з одним і запропонував Алати перевірити теорію. Більш того, друзі на кін поставили 100 тисяч доларів, які дістануться йому в разі виграшу. Умови експерименту були детально розписані на 11-сторінковому юридичному документі і підтверджені в присутності трьох свідків.

Місцем для експерименту була обрана невелика ванна кімната у неназваному будинку в Лас-Вегасі, належить Алаті.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

21 листопада 2018 року Алаті був замкнений у кімнаті. Єдиною поблажкою для Алати було те, що він міг просити собі доставляти будь-яку їжу за своїм бажанням.

Також його зобов'язали регулярно здавати аналіз сечі, щоб виключити застосування якого-небудь ліки у вигляді підтримки. Також для додаткового контролю була створена 24-годинна відеотрансляція з ванної.

Рорі Янг був упевнений, що Алати не протримається встановлений термін, однак його друг виявився несподівано стійким і несподівано легко витримував всі умови ізоляції.

Одного разу Янг приніс другові їжу і поговоривши з ним, зрозумів, що той у відмінному настрої і нічим не показує передбачуване зміна психіки.

Коли Янг усвідомив, що просто втрачає гроші, то на 20-й день експерименту умовив Алати заплатити йому викуп, щоб він добровільно закінчив цей дивний досвід. Домовилися на сумі в 62.400 доларів. Янг досі відчуває гіркоту поразки.

"Я недооцінив його сили, його мислення і його рішучість. Я не розчарований, що брав участь у цьому парі, але він перевершив усі мої очікування і мені довелося рятувати свої гроші".

Цей хлопець дійсно показав стійкість і мужність. Однак, не радимо повторювати цей експеримент якщо ви не впевнені у своїх силах.

Нагадаємо, як красуня Бланш Моньє прожила в ув'язненні 25 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мужчина застряг у туалеті Burger King, ресторан пообіцяв щедру компенсацію, але радість тривала недовго.

Також "Знай.uа" писав, топ-7 головних ознак шизофренії, про які повинен знати кожен.