Соціальна ізоляція призводить до розвитку цілого переліку захворювань, небезпечних для життя: від серцево-судинних недуг до онкології.

Більш того, самотність також пов'язана з гіпертонією, запаленнями і фізичної бездіяльністю, палінням та іншими ризики для здоров'я, повідомляє Science Daily.

Нове проспективне дослідження, проведене Американським онкологічним товариством, вивчило, як соціальна ізоляція впливає на розвиток різних захворювань.

Вчені проаналізували дані 580 182 осіб, включених у дослідження з профілактики раку у 1982-1983 роки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Дослідники порівняли кілька основних ознак соціальної ізоляції: статус сім'ї, частоту відвідування релігійних служб або групових заходів, а також кількість близьких друзів / родичів за шкалою від 0 до 5.

Медики виявили кореляцію між смертністю від серцево-судинних захворювань та самотністню у всіх підгрупах. Кожен з факторів соціальної ізоляції був пов'язаний з можливими факторами смерті.

Автори стверджують, що, оскільки в наш час розвивається епоха персоналізованої медицини, лікарям доведеться враховувати соціальні фактори в якості причин, що призводять до розвитку різних захворювань. Останнє дослідження показало, що міжособистісні відносини також відіграють важливу роль в загальному благополуччі.

До висновку, що саме самотність провокує велику кількість хвороб, медики прийшли після серії проведених досліджень.

Причиною такого явища є те, що у самотніх людей підвищений рівень безбарвного білка фіброгена. Він небезпечний для життя, так як відповідає за кінцевий етап утворення тромбів і припинення кровотечі.

Нагадаємо, величезна кількість досліджень доводять, що самотність збільшує ризики розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і навіть може призвести до смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Також "Знай.uа" писав, що вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.