Самотність збільшує ймовірність розвитку деменції на 40 %.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету штату Флорида після аналізу даних 12 000 людей, зібраних за 10 років, повідомляє Mediсal Xpress.

Слід зазначити, що ризик збільшується незалежно від статі, раси, етнічної приналежності або освіти.

Вчені скористалися даними федерального дослідження з питань здоров'я та виходу на пенсію у американців 50 років і старше, а також їх подружжя.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Самотні учасники кожні два роки протягом десяти років відвідували лікарів і повідомляли про свій стан. За цей час у 1104 людини розвинулася рiзнi форми деменції.

Крім цього у людей, які відчувають себе самотніми, збільшується ризик розвитку діабету, гіпертонії і депресії. Вони з меншою ймовірністю будуть займатися фізичними вправами і більш схильні до куріння.

Слід зазначити, що медики обстежили суб'єктивне сприйняття самотності, а не фізичне. Різниця в тому, що в першому випадку людина може постійно брати участь у соціальних процесах, але при цьому не відчувати спорідненість з групами, якими контактує.

Існують кілька способів розвитку деменції при самоті.

Перший — розвиток запалення, яке тривалий час ігнорується пацієнтами з-за депресії.

Другий — спосіб життя. Люди частіше прикладаються до пляшки або ведуть сидячий спосіб життя.

Третій шлях — відсутність соціального взаємодії призводить до стагнації когнітивних процесів із-за чого виникає слабоумство.

За словами дослідників, самотність сигналізує про те, що ваші соціальні потреби не виконуються. Але, на щастя, є способи протистояти йому.

Нагадаємо, самотність збільшує ризики розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і навіть може призвести до смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Також "Знай.uа" писав, що вчені стверджують, власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.