Древня цивілізація Майя залишила безліч історичних записів і артефактів. Експертам досі не вдалося розшифрувати ієрогліфи цього таємничого племені. Можливість вивчити історію загадкового народу приваблює дослідників зі всього світу.

Майя

Польські експерти виявили сотні артефактів Майя в озері Петен-Іца в Гватемалі. Вони вважають, що це місце має глибокий сенс. На думку археологів, тут знаходяться ворота в підземний світ Майя, а разом з ними і докази масштабної битви. Знахідка була виявлена в декількох метрах від місця, де древнє плем'я боролося в битві з Іспанією на гватемальском озері.

Озеро Петен-Іца

Магдалена Кшемень, керівник групи з Ягеллонського університету в Польщі повідомила:

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Вода мала неймовірно символічне і особливе значення у віруваннях Майя. Вважалося, що це двері в підземний світ, світ смерті – Шибальба, в якому живуть боги. Ми планували занурення згідно з письмовими джерелами і використовували інтуїцію. Ми хотіли перевірити загадкові місця, які є надзвичайно важливими в історії групи Іца Майя. У більшості з них ми знайшли безліч артефактів".

Артефакти, знайдені в озері

Провидець не підтримує позитивний настрій археологів. Він побачив зовсім інший зміст цієї сакральної знахідки. Експерт з екстрасенсорики зазначив, що вчені не просто знайшли ворота у світ давньої цивілізації, але й порушили спокій Майя.

Артефакти, знайдені на дні озера

Провидець повідомив:

"Вчені знайшли підземний світ древніх, а разом з ним і великі проблеми для майбутнього. Ця археологічна дурість ще відгукнеться не тільки нам, але й нашим дітям і правнукам".

Він вважає, що біля місця фінальної битви зберігаються не тільки кістки і злі духи стародавнього племені, але й ворота у пекло. Провидець зазначив, що не можна було нічого чіпати, адже тепер буде запущена тимчасова бомба. В майбутньому вона стане справжнім Апокаліпсисом для людства і нашої планети. Археологи не бачать нічого потойбічного у знахідках, але зізнаються, що людські останки їх збентежили.

Ворота в пекло

Читайте також: археологи натрапили на найбільший завод племені майя і втратили дар мови.

Читайте також: час розплати настав, прокляття фараонів починає збуватися.

Портал "Знай.uа" писав: у небі з'явилося моторошне Око Нібіру, Апокаліпсис вже близько.