Рейнджери служби парків і дикої природи Північної території Австралії на власні очі побачили щось неймовірне і унікальне. Вони сфотографували незвичайну змію з трьома очима, довжина якої сягає 40 сантиметрів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Nothern Territory Parks and Wildlife.

The three-eyed snake warns The Dry is coming! Our Rangers found a three-eyed snake on the Arnhem Highway near Humpty...

Geplaatst door Northern Territory Parks and Wildlife op Woensdag 1 mei 2019

Змію виявили на шосе Arnhem Highway у невеликому містечку Шалтай-Ду на північній території Австралії, яке розташоване в 40 кілометрах від Дарвіна. Вона отримала звичайне ім'я – Монті Пайтон. Фахівці зробили рентген, і він показав, що рептилія має не дві зрощені голови, а одну. При цьому в черепі розташована ще одна додаткова очниця, що досить незвично. Вчені відзначили, що плазун, ймовірно, так розвивався ще під час ембріональної стадії, тобто, він таким і народився. Існує дуже маленька вірогідність того, що третє око з'явилося під впливом навколишнього середовища.

Змія з трьома очима

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Користувачі відзначили, що ця змія могла б бути чудовим детективом.

Багато хто вважає рептилію досить милою. Один з користувачів порівняв її з чарівним грибом. А студентів-ветеринарів зацікавив рентгенівський знімок.

Змія з трьома очима

Серпентологт Брайан Фрай розповів про подію:

"Раніше я ніколи не бачив змію з трьома очима, але в нашій лабораторії є двоголовий кобровий пітон. Це просто інший вид мутації, що нагадує той, що ми бачимо з сіамськими близнюками".

Нагадаємо, дослідники натрапили на дивну змію, невідому науці, вона атакує не відкриваючи рота.

Змія з трьома очима

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, куди поділися кінцівки змій.

"Знай.uа" писав, справжня двоголова змія потрапила на відео. Місцева жителька помітила, як дивовижна змія повзала у дворі її сусіда. Це надзвичайно рідкісне явище, оскільки змії з двома головами не можуть жити довго.