Морських акул налічують сотні видів. При цьому в річках також часом не уникнути небезпеки від цього водного монстра. Так, у річках Америки виявили прісноводну сіру акулу, яка вважається однією з найнебезпечніших у світі.

Прісноводні сірі акули обнаруженны в річці Огайо і Міссісіпі. Цей вид річкових акул здатний досягати більше 3-х метрів у довжину. Вони є одними з найнебезпечніших у світі. Крім того, зафіксовано велику кількість випадків нападу на людей.

Відомо, що у них кремезна тіло, а рило коротке. Відомі з видів мешкають в Південній і Південно-Східній Азії та Австралії. Їх досить складно вивчити, ведуть потайний спосіб життя.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Раніше повідомлялося, що великих білих акул не рідко називають царями океану і вважають, що небезпечніше хижака немає. Проте, все не так просто. Існує ще один океанський хижак, якого бояться навіть кровожерливі білі акули. І це косатки.

До недавніх пір вчені практично нічого не знали про взаємодію великих білих акул і косаток, були відомі лише поодинокі випадки їх зіткнень і в них косатки атакували білих акул.

Кілька років тому дослідницька група з США Monterey Bay Aquarium вирішила грунтовно відстежити зустрічі великих білих акул і косаток. Фахівці поставили на 165 білих акул електронні мітки і відстежили їх переміщення і зіткнення з іншими морськими хижаками.

Нагадаємо, морських глибинах вчені виявили безсмертне чудовисько, розміри вражають.

Як повідомляв Знай. ua, 7 страшних загадок з глибин океану, які змушують вчених сходити з розуму.

Знай. ua писав, що стародавнє комаха шокувала своїми розмірами і зовнішнім виглядом.