Влітку 2019 року перший повний місяць відбудеться вже в середині червня. Причому у цього явища є навіть свою назву - Медова або Полуничний місяць. При цьому така повня є самим рідкісним, адже трапляється тільки в переддень літнього сонцестояння.

Очікується, що у день 17 червня за київським часом, у 11:31 відбудеться червневе повний місяць, але майже повний місяць можна буде спостерігати ввечері 17 червня, 21:17 за київським часом.

Називають цю подію Полуничної місяцем на честь племен алгонкінів, які вважали цей час сигналом до збирання дозрілих плодів. В Європі повня ще називають Медовий місяць і Повний рожевий місяць. При цьому в Європі сам момент повні доведеться на денний час.

Повня - магічний час, який потрібно використовувати розумно
Повня - магічний час, який потрібно використовувати розумно

Цікаво, що у Південній півкулі це небесне явище називають Оук-Мун, тобто Холодний місяць або Довгий нічний місяць.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Крім своєї надзвичайної рідкості, Полуничний місяць практично нічим не виділяється на тлі інших повнолунь. Так, у неї немає свого особливого відтінку. Своєю назвою це астрономічне явище зобов'язане американському племені алгонкінів, які саме цьому явищу розуміли, що пора збирати урожай свіжих плодів.

17 червня - це 14 місячний день у місячному календарі. Відсоток освітленості місяця складає 100%. Схід місяця у 21:17, а захід у 03:58. при цьому, строго кажучи, увечері 17 червня місяць буде вже спадною.

Повний місяць
Повний місяць

Нагадаємо, онука відомого мольфара передбачила Україні зміни.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", що приховують стіни Підгорецького замку.

Також "Знай.uа" писав про те, що екстрасенс попередив Україну про найстрашнішому.