Нашумілий серіал "Чорнобиль" від компанії НВО, привернув увагу до катастрофи, що відбулася в Україні та у рази збільшив попит туристів на відвідування зони відчуження.

У турагенствах, що організовують екскурсії до зони відчуження відзначають зростання кількості туристів на 40% порівняно з аналогічним періодом торік, повідомляє УНІАН.

Чорнобиль
Чорнобиль

За словами директора одного з агенств Сергія Іванчука, компанія побачила 30% зростання туристів, що вирушають у цей район у травні 2019 року порівняно з тим же місяцем торік. Деякі фірми пропонують спеціальні екскурсії місцями, які показали у серіалі.

"Багато хто приходить сюди, вони ставлять чимало питань про телешоу, про всі події. Люди стають дедалі допитливішими". говорить гід Вікторія Брожко

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Відвідати Чорнобиль з англомовним гідом можна за $100 з людини. У міні-серіалі HBO показано наслідки вибуху, велика операція з ліквідації і подальше розслідування катастрофи. Територія навколо заводу зберігає відчуття постапокаліптичної пустки, де бродять бездомні собаки, а рослинність проростає в будівлі без вікон.

Як повідомляв Знай.uа зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.