Серіал від HBO "Чорнобиль" б'є всі рекорди популярності. Він розповідає про трагедію, яка сталася на Чорнобильській атомній електростанції. Вдалося розшукати унікальні кадри, які були зняті в перші години після вибуху на реакторі. Та реальність трохи відрізняється від того, що з'явилося в кіноверсії.

Відео опублікувало видання Громадське в Facebook і воно змонтоване таким чином, щоб зіставити факти подій з серіалу і реальної хроніки подій.

"Всі обговорюють серіал НВО "Чорнобиль", але чи так все було насправді? Унікальні документальні кадри перших годин після трагедії", - сказано під відео.

Так, на кадрах видно і це підтверджують ліквідатори аварії, що ніякого чорного стовпа диму над реактором не було. Крім того, в серіалі не показано, але в реальності міліцейські ходили по вулицях Прип'яті в масках.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Серед громадян не було паніки, як показано в серіалі і все спокійно випускали дітей гуляти на майданчик аж до моменту евакуації.

Чернобыль: как все было на самом деле

Все обсуждают сериал НВО «Чернобыль», но так ли все было на самом деле? Уникальные документальные кадры первых часов после трагедии. #Громадское

Geplaatst door Громадское op Woensdag 5 juni 2019

Разом з цим зростаюча популярність серіалу "Чорнобиль" виробництва компанії HBO спровокував туристичний бум в Україні - попит на екскурсії в Зону відчуження ЧАЕС зріс на 30-40%.

Туристичні фірми вже встигли зорієнтуватися і пропонують спеціальні тури локаціями, присутніми в серіалі.

Представники турфірми SoloEast заявили, що в травні поточного року кількість туристів зросла на 30%, а на літо зроблено на 40% більше місць.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, Чорнобиль показали з висоти пташиного польоту.

Як повідомляв Знай. ua, ким були перші ліквідатори Чорнобиля, стали героями мимоволі.

Також Знай. ua писав, що серіал "Чорнобиль" спровокував туристичний бум в Україні.