Вчені виявили, що льодовики Землі тануть набагато скоріше, ніж вважалося раніше. Відомо, що вчені проаналізували 19 тисяч льодовиків світу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема дослідники розповіли, що провівши дослідження стало відомо, що за період з 1961 року до 2016 року глобальна маса льодів на всій планеті скоротилась на 10,6 трильйона тонн. Більше того на данний момент вони втрачають понад 330 мільйонів тон кожного року. Наслідки таких процесів можуть бути вкрай небезпечними.

льодовики Арктики
льодовики Антарктики

У свою чергу географи Плімутського університету звернули увагу на кілька льодовиків у різних регіонах планети. Відомо, що вказані дослідження проводились в наступних регіонах: Альпи, Кавказ, Канадська Британська Колумбія, Антарктида і Арктика (в Гренландії, Ісландії та на острові Шпіцберген).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вчені намагались виявити радіоактивні частинки і знайшли їх відразу на 17 ділянках, що допомогло їм зробити висновок про серйозне радіоактивне забруднення.

Очевидно, що забруднення пов’язане з численними випробуваннями і вибухами, які проводилися аж до 1960-х, а також з низкою масштабних катастроф, включаючи Чорнобиль і Фукусімі.

Фахівці відзначають, що у льодовиках знаходиться величезна частина ядерних опадів, а оскільки вони тануть то всі небезпечні речовини опиняться у відкритій природі. Більше того вони прогнозують, що викиди радіації можуть бути пропорційними з Чорнобильською катастрофою.

льодовик

Нагадаємо, одній з наймасштабніших катастроф в історії, яка сталася в Чорнобилі, присвячено безліч кінострічок. У них намагаються відновити всі події, які трапилися в кінці минулого століття і призвели до незворотних страшних наслідків для всього людства. Цього разу стрічку про катастрофу екранізує НВО.

Як повідомляв "Знай.ua", у Чорнобилі в зоні відчуження вже відчувається прихід весни. Однак річка Прип'ять не здається і залишається скута льодом.

Також "Знай.ua" писав, що у Чорнобильській зоні відчуження виявили чоловіка, який незаконно виловлював рибу в річці Прип'ять. Рибака-правопорушника виявили працівники Чорнобильського відділу поліції під час патрулювання території зони відчуження. У нього при собі було сім сомів, загальною вагою 27 кг.

Порошенко буде чекати помилок президента Зеленського - Сазонов