Часто котам перепадає щось із людської їжі, тому що складно встояти перед чарами домашнього улюбленця. Однак важливо знати, що не всі продукти корисні для кішок. Деякі можуть викликати сильну алергію і навіть призвести до летального результату.

Дати кішці спробувати виноград - не найкраща ідея. У ньому багато корисних елементів для людини, але для кішок вони не мають ніякої живильної цінності. А велика порція винограду або родзинок (приблизно одна жменя) може і зовсім призвести до розвитку ниркової недостатності у тварини.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перші симптоми у проявляються у вигляді блювання протягом 12 годин, інші - діарея, зниження апетиту, зменшення сечовипускання в протягом 24 годин. І тривале ігнорування цих симптомів може привести до сумних наслідків.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У шоколаді міститься кофеїн і алкалоїд теобромін, який надзвичайно шкідливий для кішок. Чим вище в шоколаді вміст какао, тим він небезпечніше для тварин. Проблеми з самопочуттям у кішки вагою близько п'яти кілограмів можуть спровокувати всього 20 грамів темного шоколаду з 85% вмістом какао - це приблизно чотири квадратики шоколадки.

Цибулю в будь-якій формі, будь вона сирою, вареною, смаженою або висушеною порошкоподібною, може завдати непоправної шкоди коту. Небезпечна доза дуже маленька - всього п'ять грамів на кілограм ваги тварини. У луці є дисульфіди і тіосульфати, які токсичні для кішок. Потрапляючи в організм, вони викликають пошкодження еритроцитів, що в свою чергу призводить до анемії.

Нагадаємо, у американської медсестри з Техасу Мішель Алексіс домашній улюбленець перський кіт став зіркою мережі завдяки незвичайній зовнішності.

Як повідомляв портал Знай.uа, вулиці Одеси завалені смертельною отрутою.

Також портал Знай.uа писав, що гусак по кличці Тоша з дніпровською пропискою прославився на все місто.