Зйомки міні-серіалу "Чорнобиль" телеканалу HBO проходили в тому числі на базі бригади транспортної авіації Повітряних сил ЗСУ в Київській області. Про це повідомили в прес-службі Міноборони України.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для зйомок використовували український літак, який перефарбували в "радянські" кольори. За штурвалом перебував командир ескадрильї частини. Льотчики переживали, що фарба не відмиється, адже їм потім літати на ньому.

Зйомки серіалу проходили більше року тому і весь цей час вони не повинні були розповідати подробиць серіалу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Результат – неймовірний. Вони показали правду, яка в даному випадку більш вражаюча, ніж будь-яка вигадка. Для нашої частини це дійсно дуже близька історія. У нас досі працюють люди, що мають пряме відношення до трагічних подій 86-го. Колишній заступник командира частини на Ан-30 проводив аерофотозйомку над Чорнобилем в 1986 році... Що вже говорити про тогочасний побут, ми ще зовсім недавно всі так жили", – сказав заступник командира авіабригади полковник Олег Михайленко.

Офіцер зізнається, що його вразила ретельність, з якою працювала американська знімальна група.

"Підібрали вертоліт, який максимально точно підходив під час... Це діючий вертоліт, який активно використовується в тому числі і на сході. Велика група художників взялася його перефарбовувати. На екрані здається, що там все просто. Ну, вертоліт, ну, зелений. Але американці ретельно домагалися ефекту "старовини", щоб той не виглядав, ніби тільки що з "салону". А ми переживали тільки за те, щоб їх фарба добре відмивалася. Адже після зйомок нам ще літати на цій "зірці", – продовжив він.

Нагадаємо, відомий український режисер звинуватив творців знаменитого "Чорнобиля" в плагіаті.

Як повідомляв Знай. ua, шоуранер з Чорнобиля присоромив голозадых любительок селфи.

Також Знай. ua писав, що Чорнобильська АЕС готує ще одну фішку для туристів.