Китайські вчені виявили ящірку, яка перебувала в шлунку динозавра Microraptor zhaoianus. Її скелет чудово зберігся, тому її проковтнули повністю. В результаті чого дослідники змогли вивчити її будову.

Неймовірну знахідку виявили вчені з Інституту палеонтології і палеоантропології хребетних Китайської академії наук, це повідомляє видання Politeka.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначені динозаври існували на Землі близько 120 мільйонів років тому. Їх зріст сягав 0,77-1,2 метра. На передніх і задніх кінцівках у мікрораптора були крила, що, найімовірніше, їм давало можливість літати між деревами.

Знайдені скам’янілості знайшли в біоті Джехол. В результаті з’ясувалося, що мікрораптори полювали за лускатими рептиліями. Однією з таких виявилася зазначена ящірка, яка відрізняється будовою зубів з розвиненими коренями, також у неї були невеликі коронки, і відстань між ними.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ящірку зі шлунка відрізняють від відомих видів плазунів завдяки її незвичайно широких розставлених зубах. Спеціальний аналіз показав, що новий вид, що отримав назву Indrasaurus wangi, тісно пов'язаний з трохи більш старшим Liushusaurus.

Їжу мікрораптор, судячи з усього, перетравлював повністю, без залишку. Це ріднить їх з родом динозаврів-тероподів Anchiornis і може служити доказом того, що під час еволюційного переходу від динозавра до птиці ознаки розвивалися багаторазово і незалежно один від одного.

Вчені назвали нову групу Indrasaurus wangyuani, в честь індуїстського бога Індри. За міфом відомо, що бога проковтнув змієподібний демон Вритра під час боротьби.

Нагадаємо, що вчений знайшов живого прибульця під час розкопок.

Як повідомляв портал Знай.uа, в ході розкопок поховання в Китаї археологи знайшли бронзовий глек з рідиною, яка вважалася "еліксиром безсмертя".

Також портал Знай.uа писав, що в Єгипті близько стародавньої Олександрії виявили церкви IV століття.