Наступного тижня до Землі на 8 мільйонів кілометрів наблизиться величезний астероїд. Це відбудеться в суботу, 10 серпня, передає Politeka.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Астероїд, якому присвоїли ім'я 2006 QQ23, за запевненням вчених, не зачепить Землю, а пролетить повз. При цьому він має розмір близько кілометра. Для порівняння, висота найвищого в світі хмарочоса Бурдж-Халіфа становить 828 метрів, а Емпайр-стейт-білдінг в США – 381 метр.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В Управлінні з координації планетарної оборони фахівці NASA Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст заявили, що жителям Землі нічого не загрожує. Вчені відстежують "об'єкти, близькі до Землі", серед яких астероїди, комети і їх уламки, що обертаються навколо Сонця разом з іншими планетами.

Відстежувати подібні об'єкти – вкрай важливо. Саме це дозволяє дізнатися і гарантує, що жоден з них не наблизиться до Землі непоміченим.

Ліндсі Джонсон з NASA зазначає, що астероїди такого розміру проходять повз Землі приблизно півдюжини разів на рік. Об'єкт 2006 QQ23 має довжину менше кілометра, а найбільший з відомих астероїдів, що обертаються навколо Сонця, досягає в довжину 33 км.

Нагадаємо, людство на порозі найбільшої катастрофи, вчені сказали останні слова.

Як повідомляв Знай. ua, Землю осяє унікальний зорепад Персеїди.

Також Знай. ua писав, що на Землю впав невідомий "подарунок" з космосу.