Кінець світу не застануть наші онуки і правнуки. Таку думку висловив радник голови Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов. За його словами, катастрофа вселенського масштабу в прямому сенсі може сколихнути Землю приблизно через 4 мільярди років.

"Назустріч Сонячній системі рухається інша галактика - Туманність Андромеди. Зіткнення відбудеться приблизно через 4 мільярди років. Відбудеться колосальний вибух, який дасть початок новій галактиці", – уточнив він.

Марс
Марс

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Разом з тим він зазначив, що кінець світу обов'язково буде.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Швидше за все, через 150 мільйонів років на Землі життя вже не буде. Наше майбутнє - це планета Марс. Сама Сонячна система почала утворюватися 10 мільярдів років тому. Сонце з'явилося приблизно в один час з Землею - 5 мільярдів років. Ну ось, ще приблизно такий же термін Сонце прослужить. А потім згасне", - сказав учений.

Марс
Марс

За словами експерта, планети-вбивці в дійсності не існує, оскільки за 70 років з моменту її ймовірного відкриття у людства не з'явилося жодного підтвердження.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами науковця, від потенційних зіткнень з іншими небесними тілами Землю оберігають Сонце і Юпітер.

"Ці планети мають таку величезну масу по відношенню до Землі! Ну от, якщо в цифрах: маса Сонця дорівнює 99,8 відсотка маси всієї Сонячної системи! Звичайно ж, воно, швидше за все, притягне до себе космічне тіло, яке буде летіти до Землі", - пояснив він.

Що стосується вірогідності зіткнення Землі з космічним тілом, Кузнєцов повідомив, що найближча небезпечна дата намічена приблизно на 2029 рік.

"До Землі летить великий астероїд Апофез. Потім, в 2036 році, він пролетить ще ближче до Землі. Про наслідки ми поки нічого сказати не можемо. Але, думаю, що обійдеться без катаклізмів. Все буде залежати від того, на якій висоті він пройде від Землі. Якщо 200 тисяч кілометрів і вище, то все буде добре", - спрогнозував експерт.

У той же час він не виключив ймовірності існування інопланетян і контактів з гуманоїдами.

Нагадаємо, набита бомбами Нібіру несеться до Землі зі швидкістю звуку.

Як повідомляв Знай. ua, космічний човник NASA "захопив" шматок Сонця, вчені оголосили про революційне відкриття.

Також Знай. ua писав, що кілометровий астероїд лине на Землю.