Хибне уявлення про схожість мов викликано тим, що російська широко поширений в Україні. І хоча українці в основному знають обидві мови, вони дуже відрізняються

Про це розповів з докладним поясненням на своєму каналі в YouTube Langfocus популярний блогер-лінгвіст Поль Йоргенсен.

Блогер зазначає: помилкове уявлення про те, що мови майже однакові, могло з'явитися через те, що російська широко поширений в Україні. І хоча українці в основному знають обидві мови, вони дуже відрізняються.

Йоргенсен зазначив, що в Україні також поширений суржик, який може прати відмінності між двома мовами.

Він пояснює історичне походження слов'янських мов від стародавнього мови Київської Русі і відзначає, що подальша історія монгольських впливів на російську і вплив Великого князівства Литовського на український і білоруський визначила їх різні траєкторії розвитку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Подивимося на лексику: російська та українська лексично споріднені на 62%. Мене особисто здивувало, наскільки мала ця цифра. Адже лексичне спорідненість з польським, словацьким та білоруською мовами в українського вище, ніж з російською", - пояснює автор.

Так, український має 70% спільнокореневих слів з польським, 66% зі словацькою та 84% лексичного спорідненості з білоруським.

протягом 17 хвилин Йоргенсен на конкретних прикладах пояснює лексичні, фонетичні, граматичні спорідненості та відмінності між українською та російською мовами.

"Я переконаний: сьогодні ви побачили, що російська та українська - дуже тісно пов'язані мови, які мають багато сродностей, однак і багато відмінностей. Деякі з них незначні, а деякі - істотні", - підсумовує Йоргенсен.

Нагадаємо, Волкер розкрив плани США на Україну, "доведеться домовлятися".


Як повідомляв раніше Знай.uа, цього не міг не бачити хіба що сліпий.


Також Знай.uа писав про те, що розумні телевізори знову в моді.