Останнім часом в інтернеті все більше зявляється інформації про прийдешній кінець світу. Одні дослідники стверджують, що до цього призведе зіткнення з загадковою планетою Х або Нібіру, яка наближається до Землі. Інші пов'язують кінець світу з внутрішінми процесами на планеті. Однак, про те, що кінець неминучий, впевнена більшість.

Про це пише "Факти".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Останній такий кінець світу був "призначений" на 10 серпня 2019 року. Однак страшним пророцтвам не судилося здійснитися. Але коли все ж кінець світу настане? На це питання спробував відповісти український вчений радник голови Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Коли ви дивіться на зоряне небо, то напевно навіть не замислюєтеся, що більшість зірок, які ви бачите, вже давно не існує. Можливо вони вже згасли мільйон років тому, але тільки зовсім недавно зображення дійшло до нас. Це пов'язано з швидкістю світла. Навіть коли ми дивимося на Сонце, то не бачимо його таким, яким воно має бути в цю секунду. Якщо там щось станеться, ми побачимо це лише за 8 хвилин.", - розповів Кузнєцов.

За словами вченого, нічого вічного немає, тому кінець світу настане в будь-якому випадку. Інша справа, коли це станеться і людство існуватиме до того часу. так, дослідник зазначає, що скоріш за все, коли це станеться, життя на Блакитній планеті не буде.

"Приблизно через 150 мільйонів років людство, як і все живе на Землі зникне. А сама Земля ще буде існувати дуже довго", - говорить Кузнєцов.

Як підкреслив вчений, Сонце прослужить ще стільки ж, відколи світи - приблизно 5 мільярдів років, а потім згасне.

І що буде далі?

Назустріч Сонячній системі рухається інша галактика Туманність Андромеди. Зіткнення відбудеться приблизно через 4 мільярди років. Може статися великий вибух, а піся цього заробить нова галактика.

Нагадаємо, вчені попередили про гігантський астероїд, який з величезною швидкістю наближається до Землі.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, крилаті монстри з Нібіру перелякали людей до напівсмерті.

Також портал Знай.ua писав, що вчені попередили про неминучий мотрошний процес, який поглине Землю.