У суботу, 10 серпня, повз землі пролетить астероїд 2006 QQ23, який більше, ніж відомий нью-йоркський хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг. Він наблизиться до планети на 8 млн кілометрів.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Астероїд, якому присвоїли ім'я 2006 QQ23, за запевненням вчених, не зачепить Землю, а пролетить повз. При цьому він має розмір близько кілометра. Для порівняння, висота найвищого в світі хмарочоса Бурдж-Халіфа становить 828 метрів, а Емпайр-стейт-білдінг в США – 381 метр.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В Управлінні з координації планетарної оборони фахівці NASA Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст заявили, що жителям Землі нічого не загрожує. Вчені відстежують "об'єкти, близькі до Землі", серед яких астероїди, комети і їх уламки, що обертаються навколо Сонця разом з іншими планетами.

Відстеження астероїдів вченими дає гарантію, що ні один з них не наблизиться до Землі непоміченим.

Ліндсі Джонсон з NASA зазначає, що астероїди такого розміру проходять повз Землі приблизно півдюжини разів на рік. Об'єкт 2006 QQ23 має довжину менше кілометра, а найбільший з відомих астероїдів, що обертаються навколо Сонця, досягає в довжину 33 км.

Нагадаємо, набита бомбами Нібіру несеться до Землі зі швидкістю звуку.

Як повідомляв Знай. ua, космічний човник NASA "захопив" шматок Сонця, вчені оголосили про революційне відкриття.

Також Знай. ua писав, що кілометровий астероїд лине на Землю.