Астероїд розміром як двоповерховий автобус пролетить повз землю. Вчені NASA всерйоз стурбовані життям людей, якщо небесне тіло все-таки впаде на нашу планету.

Гігантський космічний астероїд отримав назву RB4. Лабораторія реактивного руху NASA в Пасадені заявляє, що астероїд пролетить повз нашу планету о 18:00 за британським часом. Якщо розрахунки NASA вірні, астероїд RB4 має діаметр межу 11 м і 25 м.

NASA попереджають, що космічний камінь зробить так званий наближений підхід до Землі і, по суті, не повинен зачепити планету, але можливо все. Очікується, що астероїд RB4 пролетить на мінімальній відстані.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше повідомлялося, що астрономи за допомогою радіотелескопу National Science Foundation зафіксували небезпечний джет (тонкий струмінь гамма-випромінювання), що утворився після злиття двох нейтронних зірок. Подія, що отримала назву GW170817, відбулася в серпні минулого року.

Це зіткнення унікальне тим, що воно було першим в історії, при якому були виявлено відразу як гравітаційні хвилі, так і електромагнітні хвилі, включаючи гамма-промені, рентгенівські промені, видимий світло та радіохвилі. Грубо кажучи, це був потужний вселенський феєрверк.

Потім радіоінтерферометр Very Long Baseline Array (VLBA) зафіксував щось дуже дивне – через деякий час після злиття зірок вчені виявили область, що дає радіовипромінювання, і вона переміщалася настільки швидко, що її можна було пояснити джетом — надшвидкшим струменем плазми. Причому цей незвичайний джет мчить у напрямку до Землі зі швидкістю дуже близькою до швидкості світла (близько 97% від світловою).

Нагадаємо, у США житель Пенсільванії знайшов черговий "доказ" існування загадкової планети Х, яка нібито наближається до Землі.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, спеціалісти NASA повідомили про те, що астероїд 2016 NF23 пролетить поряд із Землею 29 серпня 2018 року.

Також портал "Знай.ua" писав, дослідники заявляють, що у сонячну систему вторгся бойової інопланетний корабель.