Український Оскарівський комітет завершив прийом заявок для участі фільмів у відборі на висунення на премію Європейської академії, яка є аналогом "Оскара". У цього року у відборі буде приймати участь всього одна картина - драма "Додому" молодого кримськотатарського 26-річного режисера Нарімана Алієва, для якого фільм є повнометражним дебютом.

Драма описує нелегке життя кримського татарина Мустафи, у якого помирає його первісток. Батько приїжджає в Київ, куди його два сини виїхали після анексії Криму, щоб повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у фільмі зіграли Ахтем Сєїтаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко ("Дике поле").

"Це перший крок для того, щоб фільм був номінований на премію Європейської кіноакадемії. Тепер стрічку будуть дивитися члени кіноакадемії і голосувати. Я не можу прогнозувати ніяких результатів, але бути причетним до такої премії дуже важливо і приємно. З кожним роком Україна все глибше інтегрується в європейський кінопроцес, і це дозволяє нам продовжувати рухатися вперед", – коментує Наріман Алієв.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Світова прем'єра картини відбулася в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. Українська прем'єра стрічки відбудеться в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де «Додому» отримав Гран-прі – "Золотого дюка", який присуджується за результатами глядацького голосування.

Наріман Алієв

32-я церемонія вручення премій Європейської кіноакадемії відбудеться 7 грудня в Берліні. "Додому" виходить в український прокат 7 листопада.

Нагадаємо, раніше український фільм "Мир вашому дому" Володимира Лерта у США завоював престижну нагороду.

Також повідомлялося, що зірка "Сватів" розповіла про особисту трагедію.

Крім цього, "Знай.uа" писав, що "Аквамен-2" знаходиться під загрозою зриву - Джейсон Момоа може відмовитися від зйомок.