На пляжі еквадорського міста Саме – унікальна подія. Тут вилупилися десятки рідкісних оливкових черепашок. У цій місцевості таке сталося вперше за всю історію спостережень.

Голова комітету навколишнього середовища Хоель Касанова зазначає, що це дуже незвичайне явище.

"Це незвично, оскільки на пляжі Саме не фіксували випадків гніздування черепах. Можливо, від загальних місць розмноження їх відлякало міське освітлення. А поруч з цим пляжем знаходяться приватні будинки, і світло не горить постійно", - пояснив він.

На пляжі місцеві влади виставили охорону, а також оголосили про покарання за ловлю черепах. Так маленьких рептилій хочуть захистити від браконьєрів, а також – від недолугої допомоги людей.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

"Ми завжди рекомендуємо дозволити усього в природі йти своєю чергою. І люди не повинні впливати на життя тварин", - зазначає Касанова.

Оливкові черепахи – це невеликі морські рептилії вагою до 45 кілограмів. Вони мешкають в теплих тропічних водах Тихого і Індійського океанів. Цей вид знаходиться під охороною, завдяки чому його чисельність поступово зростає.

Нагадаємо, виявлені останки найдавніших черепах.

Як повідомляв Знай. ua, Вінницю заполонили черепахи, "позіхають" і гріють панцирі на сонечку.

Також Знай. ua писав, що харківський зоопарк показали в 3D.