10 років тому у місті Модена в Італії знайшли останки двох людей, що, ймовірно, жили у період Пізньої Античності і були поховані в одній могилі, тримаючись за руки. Журналісти придумали їм романтичну назву "коханці з Модени", проте пізніше виявилося, що обидва знайдених скелета належали чоловікам. Які стосунки зв'язували цих двох?

"Коханці з Модени" були поховані обличчям до обличчя, а на пальці скелета, якого вважали жіночим, було бронзове кільце.

"Вони викликали почуття ніжності. Я був членом багатьох розкопок, проте ніколи не був настільки зворушений", - розповів директор з розкопок Донато Лабате.

Проте нещодавно завдяки новітній технології ДНК-аналізу вчені проаналізували протеїн на зубній емалі "коханців з Модени" і з'ясували, що обидва були чоловіками.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Сенсаційне відкриття поставило археологів у глухий кут. По-перше, якщо обидва загиблі були чоловіками, які відносини їх пов'язували за життя? Багато хто сходятися, що "коханці" були братами або солдатами.

Вчені скептично ставляться до того, що загиблі чоловіки були коханцями, адже в той час соціум вкрай негативно ставився до гомосексуальності. Секс з представником своєї статі вважався злочином.

Нагадаємо, в Україні виявили таємне лігво диявольського вождя.

Раніше Знай.ua повідомляв, вчені виявили потонулий корабель XV століття.

Також Знай.ua писав, археологи виявили унікальні піраміди.