Вчені Інституту енергії та навколишнього середовища, що у США, зробили неймовірне відкриття. За їхніми даними, стародавні люди прибули з Африки на Мадагаскар 11 тисяч років тому, що на 9 тисяч років раніше, ніж вважали інші дослідники.

Про це повідомляє видання Хвиля.

Це відкриття здатне перевернути усе уявлення про історію людства. Довгий час виникнення людських поселень залишалося загадкою для фахівців. Також вчені знають, що на острові різко зникло багато видів тварин, що пояснювали результатом людської діяльності. Тепер виявляється, це не так.

Дослідники проаналізували результати радіовуглецевого датування археологічних пам'яток на острові. Це дозволило їм створити найповнішу базу даних, в яку включені віки артефактів і решток рослин і тварин, у тому числі тих, що були знайдені на місцях передбачуваних поселень. Дослідники скористалися статистичними методами, щоб ранжувати дані по рівню надійності та зв'язку з людською діяльністю.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відомо, що близько тисячі років тому на Мадагаскарі вимерло велика кількість видів тварин, включаючи карликових бегемотів, слонових птахів, гігантських лемурів і черепах. Якщо люди почали створювати постійні поселення 1500 років тому, то тварини зникали відносно швидко. У разі якщо люди потрапили на острів 11 тисяч років тому, то вони співіснували з видами набагато довше і зміни в біорізноманіття могли бути менш різкими і відбувалися через зміну клімату.

Мадагаскар
Мадагаскар

Дослідники прийшли до висновку, що результати датування, які вказували на прибуття людини на Мадагаскар 11 тисяч років тому, є надійними. Проте поки залишається невідомим, створювали люди тимчасові поселення або оселилися на острові назавжди.

Нагадаємо, що днями в Києві з аншлагом відшумів перший із серії осінніх концертів "Жіночого Кварталу".

Як повідомляв портал Знай.uа, 9-річного хлопчика звинуватили у масових вбивствах: спалив живцем бабусю і трьох дітей.

Також портал Знай.uа писав, що "Жаль, що є тільки 12 місяців": рятувальники знялися в гарячій фотосесії, не можна відвести погляд.