Останній осінній місяць листопад таїть в собі безліч прикмет і забобонів. Листопад — це час, коли стартує передсвяткова метушня. Знавці надприродного і експерти по теоріям чарівного достатку розповіли, яким прикметам варто довіритися.

Сніжна погода, blognews
Сніжна погода, blognews

Так, як листопад вже добрався до свого екватора, радимо нашим читачам звернути увагу на числа від 16 до 30. Почнемо:

-16 листопада: вночі випав іній - до тепла. Сніг у цей день не пішов — хліба зростуть бідними. За прикметою, в цей день рукодільниці в роботі — женихи добрі прийдуть.

-17 листопада: снігопад, якщо птах пір'я розпушить. Погода зміниться на гірше, якщо на небі хмари хвилями підуть. Без потреби на двір ходити — злих духів будити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

-18 листопада: хмари з неба спускаються ближче до землі - до негоди. Снігопад чи дощ пройде, якщо півні перекличку влаштовують. У цей день можна залучити романтичні почуття, якщо біля будинку розкидати монети.

Осінь, Аkty
Осінь, Аkty

-19 листопада: похолодання буде, якщо хмари молочного кольору кілька днів по небу проходять. Лісові птахи до будинків перебираються — холод незабаром нагряне. Багато снігу — весна дружна, сінокіс хороший.

-20 листопада: вітер з півночі хмари жене — теплу не бути. Півні розкричалися - до потепління. Багато шишок — зима буде сніжна.

-21 листопада: відлига в цей день — сніг ляже пізно. Іній на деревах — зима з заметілями. Комарі в'ються - до відлиги. Якщо одного комарика зловити і живим відпустити — бажання загадане збудеться.

-22 листопада: зранку туман — відлига прийде. Випав іній — бути морозам. До вечора потеплішає - незабаром довге похолодання прийде.

снігопади
снігопади

-23 листопада: тепло прийде, якщо птахи забавки влаштували. Лід на річці гладкий - скоро зима прийде. Миші з полів додому тікають - сувора зима прийде. Коли заметів немає й морозить, урожай буде бідним.

-24 листопада: якщо річка замерзла напливами чи брижами, то буде зима тепла. В цей день волого - відлиги протягом всієї зими. Птахи розкричалися і граються - буде тепло.

-25 листопада: сніг випадає і залишається лежати на деревах - на землі вже не розтане. Дрібні птахи шумлять - тепло прийде. Негода прийде, якщо вітер темні хмари по небу ганяє.

-26 листопада: за прикметою, в цей день ліплять пельмені всією родиною, щоб в будинку були достаток і благополуччя. Печі розтоплювали скіпами, і якщо вони сильно тріщали, то чекали на люту зиму.

-27 листопада: сира погода буде, якщо піч димить сильно, а зола швидко гасне. Сніг випав і скрипить під ногами - до морозів.

-28 листопада: світанок червоний - бути хуртовині. Високі хмари - до сухої погоди без опадів, а низькі - до негоди. Морози прийдуть, якщо птахи гнізда утеплюють. Комарі в'ються - бути відлизі.

-29 листопада: Місяць у серпанку - до погіршення погоди. Кішка з дому не виходить і мордочку в лапи ховає - до морозу. Гостя привітати - щастя в домі оселиться.

-30 листопада: якщо осінь за вікном суха - весна буде дощовою. Лід темніє до хорошого врожаю на майбутній рік. Яка погода в цей день буде, така й зима простоїть.

Нагадаємо, 41-річна Лорак вразила молодим обличчям, фанати не дізнаються: "Яка ж Ви...".

Як повідомляв Знай.uа Осадча засвітила нескінченні ніжки на "Вечорі прем'єр": Кароль, Каменських, Полякова і Вєрка Сердючка порадували свіжими хітами.

Знай.uа писав, новий рік 2020: прикмети, забобони, повір'я та головні заборони.