Лікар Крістіан Шене з Франції в свої 98 років прекрасно бачить без окулярів і не скаржиться на здоров'я. Своїх перших пацієнтів чоловік прийняв вже майже 70 років тому - на початку 1950 років. Лікувати людей він продовжує до цих пір.

Шене приймає в кабінеті, який знаходиться в південному передмісті Парижа - Шевії-Ларю. Два рази на тиждень Шене приймає тут пацієнтів. Деяких з них він лікує вже десятиліттями.

Крістіан Шене, changeua
Крістіан Шене, changeua

Лікар не користується високотехнологічним обладнанням, у нього навіть немає комп'ютера. Однак Шене каже, що він у курсі всіх останніх новин в медицині, тому що він підписаний на спеціалізовані онлайн-журнали.

За словами самого Шене, для нього за 70 років кар'єри було в новинку, коли люди приходять на прийом і самі називають свій діагноз, який вони поставили собі за допомогою порад в інтернеті. Такі люди потребують виписати їм певні ліки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крістіан Шене, changeua
Крістіан Шене, changeua

Пацієнти скаржаться, що їм важко потрапити до лікаря Шене. Але в цьому немає нічого дивного, тому що на 3 лікарів тут припадає 19 тис. пацієнтів. На прийом до лікаря Шене записуються з самого ранку. Особисто він приймає 20 перших пацієнтів.

Крістіан Шене каже, що просиджувати на пенсії цілий день вдома сильно отупляє, а мозок старіє від регулярного перегляду телевізора і розгадування кросвордів.

Нагадаємо, раніше безкоштовна допомога і високий рівень захисту: в Україні розпочався новий етап медреформи.

Також Знай.uа писав, що на тесті дві смужки: акушер-гінеколог назвала найгірший метод контрацепції.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні стартував новий етап медреформи: безкоштовна спеціалізована допомога та підвищений рівень захисту пацієнтів.