Якщо жінка не використовує надійних методів контрацепції, це може призвести до небажаної вагітності.

Про те, який метод контрацепції варто обходити стороною в 21 столітті, розповіла
відомий акушер-гінеколог Наталія Лелюх в ексклюзивному інтерв'ю виданню Clutch.

Лікар відповіла на найбільш хвилюючі питання про репродуктивне здоров'я жінок.

Зокрема, фахівець розповіла, який метод контрацепції не відрізняється зручністю і надійністю і використовувати його сьогодні, коли є набагато сучасніші і надійніші методи, нерозумно.

"Існує так званий календарний метод, коли жінка ретельно відстежує свій менструальний цикл і чітко знає, коли у неї дні максимальної фертильності. У цей період вона не живе статевим життям, щоб уникнути вагітності - в цьому полягає суть запобігання", - каже Наталія Лелюх.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами акушера-гінеколога, зараз це далеко не найнадійніший метод контрацепції.

"Далеко не кожна жінка може на постійній основі стежити за тим, яка слиз у неї виділяється в шийці матки, регулярно вимірювати базальну температуру і робити інші трудомісткі речі", - пояснила Наталія.

У сучасному світі існують інші, більш практичні і ефективні методи запобігання, наголосила гінеколог.

Нагадаємо: акушер-гінеколог попередила жінок про реальні наслідки аборту

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський пояснив батькам, що антибіотики це не "чарівна пігулка", яка лікує все.

Також Знай.ua писав, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак.