У Мексиці археологи виявили раніше невідомий палац, якому більше тисячі років. Вчені впевнені, що ця споруда належала цивілізації майя. Так, залишки будівлі висотою шість метрів, довжиною 55 метрів і шириною 15 метрів було виявлено під час розкопок на місці стародавнього міста, на півострові Юкатан.

Вчені переконані, що палац використовувався протягом двох історичних епох, починаючи з VII століття нашої ери. Про це повідомляють мексиканські ЗМІ.

Палац цивілізації мая, Reuters
Палац цивілізації мая, Reuters

Вчені розповіли, що цивілізація майя проіснувала більше тисячі років до того, як іспанські конкістадори підкорили регіон. У свій час цивілізація майя керувала великими територіями нинішньої південної Мексики, Гватемали, Белізу і Гондурасу. А ось в Національному інституті антропології та історії Мексики вважають, що палац, ймовірно, використовувався протягом двох періодів історії майя - спочатку з VII по IX століття нашої ери, а потім з середини IX по XI століття.

Палац цивілізації мая, Reuters
Палац цивілізації мая, Reuters

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ця робота — тільки початок, адже ми знайшли одну з найоб'ємніших структур, але є й інші", - розповів Альфред Баррера, археолог з Національного інституту антропології та історії.

Нагадаємо, у Мексиці знайшли секретний палац стародавніх майя: ховався від світу ціле тисячоліття.

Як повідомляв Знай.uа льодовиковий період, хижаки або нестача їжі: що знищило найдавніших людей планети.

Знай.uа писав, схованку скарбів царя: найдавніше місто повстало з руїн, побачене розбурхує уяву.