1. 130-метровий портрет першого президента Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка. Цей шедевр зроблений силами 3 тисяч добровольців в 1982 році з валунів вапняку, пофарбованих білою й чорною фарбою.

Портрет Мустафи Кемаля Ататюрка

2. Оголений "Гігант Керн Аббас" - крейдяна фігура голого чоловіка на схилі пагорба недалеко від Керн Аббас у Великобританії. Деякі експерти вважають, що "Гігант Керн Аббас" є давнім зображенням Геракла, інші ж вважають, що це кельтський бог родючості. Також про походження і віку оголеного чоловіка – невідомо. Найперша згадка про нього було зафіксовано в 17 століття.

Гігант Керн Аббас

У 2007 році поряд із Гігантом з'явився популярний мультиплікаційний персонаж Гомер Сімпсон. Його зробили в рамках рекламної компанії, яка присвячена виходу мультфільму "Сімпсони в кіно".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

3. Найбільший прапор у світі, який досягає розмірів до 500 метрів – прапор Турецької Республіки Північного Кіпру. Також поруч з прапором написана перша фраза президента Турецької Республіки: "Щасливий той, хто може назвати себе турком".

Прапор

4. Пагорби, які дуже схожі на губи. Розташовані в Судані, Західний Дарфур.

Пагорби

5. Кукурудзяний лабіринт на квітковій фермі Saaxumhuizen. Знаходиться в Голландії поруч з містом Ден Анден.

Кукурудзяний лабіринт

6. Напис "HAMAD", яка була викладена для арабського шейха Хамад бін Хамдан Аль-Нахайян на його острові Futaisi поблизу Абу-Дабі (Арабські Емірати).

Напис HAMAD

7. Загадковий вказівник у вигляді стрілки знаходиться у водах Тихого океану, біля узбережжя Чилі в Південній Америці.

Загадковий покажчик

8. Забавне усміхнене обличчя в Парижі над в'їздом у тунель Де Ла Дефанс.

Веселе обличчя

9. Острів Галесняк у формі серця біля узбережжя Хорватії. Він набрав популярності після того, як його відкрили в програмі Google Earth, незадовго до дня Святого Валентина в 2009 році.

Острів у формі серця

10. Лик Ісуса Христа на поле в Угорщині. Цей силует у вигляді людського обличчя був виявлений влітку 2019 року, після чого новину про цю знахідку облетіла весь світ.

Зображення Ісуса

Нагадаємо, що Земля активно змінюється, але на ній все ще можна відшукати неймовірні організми.

Як повідомляв портал Знай.ua, щорічний феномен метеорного потоку Квадрантид досягне свого піку в ніч з 3 на 4 січня. В цьому році явище обіцяє бути дивним.

Також портал Знай.ua писав, що не кожен день ви можете відтворити подорож легендарного короля, але відвідувачі замку Тинтагель тепер зможуть зробити саме це.