У північній частині Афарської улоговини знаходиться місце, яке вчені називають геологічної депресією, а місцеві називають Данакільскою западиною.

Вчені назвали наймертвіше місце планети — це вулканічна долина Даллол на території Ефіопії. В цьому місці не можна довго перебувати навіть на повітрі. А рідина, що знаходиться в долині, знищує живе за кілька секунд.

Вчені університету Париж-Сюд довели неможливість існування там будь-яких бактерій. А саме існування долини ставить під питання можливість життя на інших планетах.

Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Ecology&Evolution.

Група французьких дослідників підтвердила повну відсутність будь-якого життя в цьому місці. І це дійсно дивно, адже вода тут є, її, можна сказати, тут навіть у надлишку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

″Наявність води на поверхні планети часто наводять як критерій населеності. Проте, наше дослідження надає докази того, що на поверхні Землі існують абсолютно мляві місця навіть при наявності води″, - зазначив Гнедаско Коракс, глава експедиції.

Долина розташована над точкою розлому відразу трьох тектонічних плит на 125 метрах нижче рівня моря, що робить її одним з найгарячіших місць на землі - середня температура там 35 градусів за Цельсієм, але сягає і 50.

Температура води в долині має постійний показник в 109 градусів за Цельсієм. Тут величезна кількість магнію і вона перенасичена кислотами і солями. Живі клітини в таких умовах зруйнуються.

Турист біля кратера Ерта-Алі, фото Getty Images

Вулканічна активність нагріває джерельні води, виводячи на поверхню сірку і залізо, які залишають зелені, жовті та помаранчеві розводи. А численні гейзери і сірчані джерела залишають за собою лише барвисті кислотні басейни і мінеральні озера.

Неземні пейзажі вулкана Даллол

Нагадаємо, світу показали Долину китів у Сахарі, де 40 млн років тому жили прадавні гіганти

Як повідомляв портал Знай.ua, NASA знайшла воду на супутнику Юпітера.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли воду на Марсі