Новорічні та різдвяні свята продовжуються і саме тому нашим читачам необхідно нагадати, що міцні алкогольні напої необхідно вживати в міру і відповідально підходити до вибору закусок.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці стверджують, що в жодному разі не можна закушувати маринованими огірками і подібними продуктами. Всьому виною оцет, який міститься в маринаді. Медики впевнені, що оцет і алкоголь — гримуча суміш, яка здатна викликати подразнення слизових оболонок шлунково-кишкового тракту. Про це пишуть українські ЗМІ.
Маринованими огірками варто сказати — ні
"Маринади подразнюють слизові і можуть провокувати запалення в поєднанні зі спиртним. Плюс, через подразнену слизову відбувається більш активне всмоктування алкоголю в кров. Такий же ефект, до речі, викликають і гострі страви", - заявив гастроентеролог Сергій В'ялов.
Зверніть увагу на квашену капусту
У той же час відмінною закускою під міцний алкоголь є квашена капуста, наполягає лікар. Квашена капуста, уточнив гастроентеролог, містить метил-метіонін-сульфоніл (або метіонін), який не тільки захищає шлунок від розвитку виразки, але і здатний надавати загоює дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту.
Червоний перець - теж ні
Також горілку не рекомендується закушувати палючим стравами з червоним перцем та іншими гострими спеціями. Заїдаючи гостреньким, ви сп'янієте дуже швидко, а до того ж можете отримати опік стравоходу і слизової шлунка.
Нагадаємо, любитель випити перетворив алкоголізм на хобі: відео, яке краще не повторювати вдома.
Як повідомляв Знай.uа вбивці похмілля: топ продуктів, які зцілюють після бурхливої вечірки на Новий рік.
Знай.uа писав, в Україні оголосили війну п'яниць за кермом: ці штрафи "закодують" любителів залити за комір.