Новорічні та різдвяні свята продовжуються і саме тому нашим читачам необхідно нагадати, що міцні алкогольні напої необхідно вживати в міру і відповідально підходити до вибору закусок.

Фахівці стверджують, що в жодному разі не можна закушувати маринованими огірками і подібними продуктами. Всьому виною оцет, який міститься в маринаді. Медики впевнені, що оцет і алкоголь — гримуча суміш, яка здатна викликати подразнення слизових оболонок шлунково-кишкового тракту. Про це пишуть українські ЗМІ.

Новорічне меню, https://bitly.su/B9xdY
Новорічне меню, https://bitly.su/B9xdY

Маринованими огірками варто сказати — ні

"Маринади подразнюють слизові і можуть провокувати запалення в поєднанні зі спиртним. Плюс, через подразнену слизову відбувається більш активне всмоктування алкоголю в кров. Такий же ефект, до речі, викликають і гострі страви", - заявив гастроентеролог Сергій В'ялов.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

Зверніть увагу на квашену капусту

У той же час відмінною закускою під міцний алкоголь є квашена капуста, наполягає лікар. Квашена капуста, уточнив гастроентеролог, містить метил-метіонін-сульфоніл (або метіонін), який не тільки захищає шлунок від розвитку виразки, але і здатний надавати загоює дію на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту.

Червоний перець - теж ні

Також горілку не рекомендується закушувати палючим стравами з червоним перцем та іншими гострими спеціями. Заїдаючи гостреньким, ви сп'янієте дуже швидко, а до того ж можете отримати опік стравоходу і слизової шлунка.

Нагадаємо, любитель випити перетворив алкоголізм на хобі: відео, яке краще не повторювати вдома.

Як повідомляв Знай.uа вбивці похмілля: топ продуктів, які зцілюють після бурхливої вечірки на Новий рік.

Знай.uа писав, в Україні оголосили війну п'яниць за кермом: ці штрафи "закодують" любителів залити за комір.