Води Карибського моря таять в собі багато таємниць і різних чудовиськ. Так, у коралових рифах дослідники виявили незвичайну істоту, про існування якої ніхто навіть і подумати не міг. Найцікавіше — цей житель океанських глибин може бачити без очей.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських наукових видань.

Океан, Reddit
Океан, Reddit

Так, вчені, які досліджували океанське дно, виявили червону тендітну зірку. Цей морський мешканець здатен бачити під водою без очей. Тендітна червона зірка мешкає на коралових рифах Карибського моря і Мексиканської затоки. Вона є "родичем" морської зірки і морського огірка.

Згідно з результатами дослідження, які було опубліковано в журналі Current Biology, ця незвичайна істота прекрасно бачить. Однак не за допомогою очей — вона має екстраокулярний зір. Екстраокулярний зір — це здатність бачити навколишній світ завдяки чутливим до світла клітин, що покриває тіло: фоторецепторами і хроматофорами.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, Нібіру грає в хованки з людьми, готуючи план розправи: що нам загрожує.

Як повідомляв Знай.uа тримали в страху динозаврів: археологи відшукали щось потужніше "Парку Юрського періоду".

Знай.uа писав, Нібіру - лігво снігових людей: волохате чудовисько влаштувало "викрадення століття" на Землі.