Як відомо, російський народ часто обирав собі досить образливі прізвища, такі як Дрістунови, Паскудіни, Огризкіни, Дуракови, Косорилови та інші. Також не завжди зрозуміло, чому предки вибирали подібну прізвище, так як воно повинно було не тільки супроводжувати людину все її життя, але й передаватися з покоління в покоління.

Стародавні прізвища

Досить часто росіяни брали такі прізвища, які б були образливими і викликали сміх у інших. Проте цей вибір був обґрунтованим. Відомо багато випадків, коли люди, носії таких прізвищ, міняли їх на більш зрозумілі і прості. Інші ж, все ще з гордістю носять свої прізвища, ставлячись до історії своєї родини з повагою.

Історія таких принизливих і образливих прізвищ, як Жопьєви, Гнідіни та інші своїм корінням сягає глибоко в давню історію, в той час, коли були ще язичницькі часи. Тоді на Русі кожна людина мала два імені. Перше ім'я давалося дитині при народженні, і воно було невідомо всім оточуючим, оскільки його використовували тільки при виконанні якихось конкретних обрядів.

Ще в ті часи вважалося, що якщо знати справжнє ім'я людини, то навіть на відстані йому можна було завдати якоїсь шкоди. Більш того, це може зробити не тільки людина, але й дух. Для того, щоб ввести в оману, людині давали друге ім'я, яке повинно було бути нерозумним або кумедним, щоб ніхто на неї навіть не зазіхнув.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Стародавні прізвища

Здавна вважалося, що якщо дитині дати друге кумедне ім'я, то можна було застрахувати від різних вад. Тому й давали такі другі імена, як Лінь, бажаючи зробити його працьовитим, Блуд, щоб захистити його від розпусти, й інші.

Нагадаємо, що 2020 буде роком сільського туризму. Національна туристична організація України підкреслює, що до сільського туризму входить і екотуризм, і відвідування різних місцевостей і різних громад.

Як повідомляв портал Знай.ua, в 2020 році Старий Новий рік припадає на понеділок. Це не офіційне свято і не передбачений додатковий вихідний на 13 і 14 січня.

Також портал Знай.ua писав, що дослідники з трьох шведських університетів прийшли до висновку про призначення знаменитого рунічного з каменю Річка, розташованого поблизу озера Веттерн в центральній частині Швеції.