Британський вчений Девід Говард розповів, що його команді вдалося відтворити голос єгипетської мумії Несямона. Відомо, що цій мумії, на секундочку, 3000 років.

Про це стало відомо завдяки інформації британських ЗМІ, які посилаються на інформацію роботи Девіда Говарда.

"Вона, безумовно, не може говорити на даний момент. Але я думаю, що цілком правдоподібно припустити, що одного разу можна буде скласти слова, наближені до того, як вони звучали від цих людей", - розповів Девід.

Мумія Несямона, фото: uapress.info
Мумія Несямона, фото: uapress.info

"Піддослідна мумія видала звук "е-е-е-ех". Це великий крок. Процес, принаймні, було розпочато", - додав вчений.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ще в 2016 році за допомогою КТ-сканера вчені змогли відтворити голос мумії "Ötzi Iceman". На цей раз дослідники застосували подібний метод, щоб відтворити голосовий тракт Несямона, починаючи від губ мумії до гортані. Підключивши гучномовець до комп'ютера, команда зробила свого роду штучну гортань, використовуючи комп'ютер для створення звуку для голосового тракту.

Нагадаємо, хто насправді врятував Рим від галлів замість гусей.

Як повідомляв Знай.uа збирав гриби - знайшов надгробок: підліток натрапив на 1500-річну візантійську цінність.

Знай.uа писав, тисячі близнюків об'єдналися для світового рекорду: очі розбігаються.