Люди їдять гостре вже кілька тисяч років, і любов ця не лише не зменшується, складається враження що навпаки, вона лишень зростає. Які ж причини цього?

У 2018 році в світі зробили 37 мільйонів тонн перців

Всім відомо, що у деяких країнах гостре люблять більше ніж в інших. Наприклад, в Туреччині люди в середньому з'їдають по 86,5 грам перцю в день. Це найвищий показник в світі. На другому місці Мексика, там щодня з'їдають по 50,95 грам гострого перцю.

Дослідники досі сперечаються про те, навіщо з еволюційної точки зору в перці чилі з'явився капсаїцин - речовина, яка робить їх гострими. Але є ймовірність, що це виникло в ході еволюції, щоб їх не їли ссавці.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Згідно з однією з теорій, люди почали їсти чилі завдяки їх антибактеріальним і протигрибковим властивостями. Вважають, що люди в якийсь момент зрозуміли, що якщо їжа гостра на смак, то вона з меншою ймовірністю буде гнилої саме тому, більше спецій в їжу додають в країнах з більш жарким кліматом, де продукти псуються швидше.

Чилі, так само як, наприклад, цукровий очерет і картопля, відносяться до продуктів, про які століттями не знали в Європі. Вони поширилися по світу, коли європейські першовідкривачі досягли Америки і відкрили нові торгові шляхи. І через те, що вони доставляли ставам нового смаку, вони так полюбилися нам.

Є, втім, і інша теорія: наша любов до гострого це результат пристрасті людини до обмеженого ризику. Відповідно до цієї теорії, наші предки почали їсти перці з тих же причин, за якими ми любимо кататися на американських гірках або стрибати з парашутом.

Дослідник Надя Бернс намагається з'ясувати, чи залежить любов до гострого від статі. Бернс виявила, що чоловіки в цілому мотивуються швидше зовнішніми факторами, наприклад, враженням людей, при яких вони вибирають найгостріший перець.
Жінок, з іншого боку, більше цікавить рівень гостроти і болю.

Нагадаємо, раніше ми підготували 10 деталей в образі, які можуть зробити вас старшими моментально


Як повідомляв портал "Знай.ua", Хелен Рут ван Вінкл - 92-річна зірка Instagram, яка стала сенсацією Інтернету


Також "Знай.ua" писав, що через аномально теплу зиму ягоди глоду та горобини на деревах не замерзли і забродили. Птахи їх їдять, п'яніють, гублять орієнтацію у просторі і врізаються у все, що трапляється на шляху.