В мережі стає популярним новий челендж #broomchallenge, за умовами якого потрібно зняти і викласти в соцмережах фото віника, що стоїть вертикально без підтримки. Про це пише BBC.

Багато учасників челеджу цитують NASA як джерело натхнення і публікують твердження про гравітаційний феномен як причину того, що віник може зберігати рівновагу без підтримки.

"NASA сьогодні повідомила, що це єдиний день, коли мітла може самостійно стояти через гравітаційний ефект", - написала користувачка Twitter mikaiylaaaaa.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Однак космічне агентство не робило жодних заяв про гравітаційний вплив Землі на мітли.

Астрофізик з Оксфордського університету Бекі Сметарст не може повірити, що в інтернеті поширюється така дезінформація.

"Це хороший фокус для вечірки. Мітла внизу широка і під прямим кутом її можна врівноважити", - зазначила вчена.

За словами Сметарст, поширення дезінформації про віник і її "наукове" обґрунтування ще раз вказує на важливість перевіряти те, що ми читаємо.

#broomchallenge
#broomchallenge

У свою чергу метеоролог News 15 Коррі Сміт вирішив пожартувати на цю тему.

"Ви знаєте, що NASA твердить, що завдяки силі тяжіння завтра ви зможете стояти, використовуючи обидві ноги?" - написав він у Twitter та додав, що таке непорозуміння і челендж дозволяють згадати про фізику та центр тяжіння.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 92-річна бабуся підкорила Instagram і має більше 3 мільйонів підписників.

Як повідомляв портал Знай.uа, кантрі-співачка Доллі Партон запустила в соціальній мережі крутий флешмоб, який показує, як люди насправді поводять себе в різних соцмережах.

Також портал Знай.uа писав, що у мережі поширюється "челлендж зі стільцем" (chair challenge).