Експерти стверджують, що мат на робочому місці підвищує довіру між людьми, покращує здоров'я, та сприяє успіху команди.

Так, у 2016 році американські вчені з'ясували, що середня людина використовує лайливі слова приблизно 80 разів на день. З тих пір ненормативна лексика залишається табу на роботі, а 81% керівників стверджують, що лайки "ставлять під питання професіоналізм співробітників".

Люди на роботі, pxhere

Проте вчені повідомили, що люди, які дозволяють собі ненормативну лексику, рідше брешуть, мають більш високий рівень емоційного інтелекту IQ, а також володіють великим словниковим запасом.

Також мат передає ті почуття і смисли, які не можна виразити повсякденним мовою. Завдяки цьому люди можуть краще пізнати і зрозуміти один одного.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

За даними експерименту в британському університеті Кила, лайки також корисні для здоров'я. Вчасно сказане слово може зменшити дискомфорт і підвищити терпимість до болю.

У людей, які не відмовляють собі в ненормативній лексиці, вчені також відзначають підвищений кровообіг, підвищений рівень ендорфінів і загальний стан спокою, контролю і благополуччя.

Також на роботі мат теж має переваги. Як повідомляє BBC, лайки сприяють ефективності і переконливості аргументів у ділових суперечках.

Люди на роботі, pxhere

До того ж, найбільш згуртованими і продуктивними командами опинилися ті, які спілкуються і жартують між собою, використовуючи ненормативну лексику.

У грудні дослідники Kellogg School з'ясували, що у співробітників, які розповідають сороміцькі історії, продуктивність вище, ніж у інших. Експерт радить менеджерам починати мозкові штурми з незручної розповіді. Це допомагає генерувати більше ідей і краще занурює людей в процес.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що розкрили читачам найцікавіші факти про несвідоме поведінку людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам склали топ-5 міфів про мозок, в які вірить більшість людей.

Також "Знай.ua" писав, від чого варто позбутися і на що звернути особливу увагу, щоб завжди були гроші.