Вчені з університету Невади провели експеримент: простежили кореляцію між ціною автомобіля та звичкою зупинятись перед пішохідним переходом, щоб пропустити пішохода. Результат показав, що чим дорожче авто - тим менше шансів, що машина зупиниться перед перехожим.

Вчені замислились чому деякі власники авто не зупиняються, щоб пропустити людину перейти переходом. Поштовхом до такого дослідження стало різке збільшення смертей на дорогах у США в минулому році.

Експеримент проводили у Лас-Вегасі, де у двох районах спостерігали за пішохідним переходом, людьми і машинами. Спостереження та підрахунки виявили, що чим дорожчий автомобіль, тим рідше він зупиняється. щоб пропустити людину.

Окрім того, дослідження ставило ще одне додаткове запитання: чи впливає колір шкіри і стать пішохода на рішення водія. Це питання особливо актуальне для США, адже країна так і не поборола расизм. Спостереження показало, що жінок пропускають частіше ніж чоловіків і те, що перед чорною людиною зупиняється менша кількість автомобілістів ніж перед білою.

Автомобіль, фото pxhere
Автомобіль, фото pxhere

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим, вчені зазначили, що вони не мають відповіді на запитання “Чому це відбувається?” Для того, щоб науково обгрунтувати будь-яку відповідь, потрібно було б запитувати у водія його мотив пропустити чи не пропустити пішохода.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені довели, що західна дієта небезпечна для мозку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені довели, що неандертальці любили плавати.

Також "Знай.ua" писав, що вчені довели, що мозок має чотири виміри.