Результати дослідження, яке провели російські вчені, сподобається сучасним дітям, які просто жити не можуть без смартфорів та інших гаджетів.

Як з'ясувалось, інтернет сприяє "пробудженню когнітивних функцій" у дітей різного віку. Головне - дотримуватись оптимального часу, який школярі можуть проводити в мережі.

До такої думки дійшли російські вчені, провівши відповідний ксперимент.

У дослідженні взяли участь 200 дітей. Їх розбили на чотири групи за віком і мірою інтенсивності використання інтернету і гаджетів: низькою, середньої, високою і дуже високою.

В результаті експерименту психологи прийшли до висновку, що дітям від 5 до 6 років можна проводити в інтернеті не більше 1 години, школярам від 7 до 11 років - від 1 до 3 годин в день, підліткам 12-13 років - від 3 до 5 годин.

Вчені стверджують, що якщо дитина проводить в інтернеті дуже багато часу, то падає продуктивність "нейропсихологічних показників, особливо у функціях серійної організації рухів і дій, в слухомовній пам'яті і в складанні розповіді". Однак діти, яким не дають користуватися інтернетом, вчаться в середньому гірше за однолітків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Психологи зазначають, що сьогодні вчені намагаються дивитися на інтернет інакше, ніж раніше, і вже не лякаються від того, що всі діти "живуть онлайн". Фахівці намагаються оцінити середню активність і ефективність використання інтернету.

Нагадаємо, низька швидкість інтернету впливає на здоров'я людини.

Як повідомляв портал Знай.ua, телефонна зарядка небезпечна для здоров'я.

Також Знай.ua писав, глава Facebook Марк Цукерберг розповів про інтернет майбутнього.