У 2020 році стартувало нове десятиліття, двадцяті. Саме тому "Знай.ua" пропонує згадати макіяж 1920-х і зрозуміти, як революція в моді сторічної давнини впливає на наше сьогодення.

Хоча жінки (та й чоловіки) користувалися косметикою від початків цивілізації, саме 1920-ті змінили наше уявлення про декоративну косметику. Багато в чому причиною більшої уваги до макіяжу став стрімкий зліт кінематографу - зірки екрану не оминали жодного способу зробуи свою зовнішність виразнішою.

У 1920-ті все ще існував строгий поділ на денний і вечірній макіяж. І якщо у першому свободою вираження був максимум яскравий колір помади, то у другому модниці могли дати відносну волю фантазії - вечірній мейкап дозволяв навіть дещо надмірний декор очей.

Так, на тіні використовували темні кольори і відтінки сірого, також популярністю користувався ефект смокі айз. Ще у попереднє десятиліття почав просуватися олівець для брів від MaxFactor, і щодо цієї частини обличчя теж встановився свій стандарт: чутко наведені, тонкі й довгі брови. Вії також надмірно підкреслювалися тушшю або навіть завивалися щипчиками.

Макіяж 1920-х, фото YouTube
Макіяж 1920-х, фото YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На контур губ також впливала мода - їх часто підводили у формі серця або луку Купідону. Характерним для макіяжу цього часу є блиск на губах і яскравий колір.

Макіяж 1920-х, фото YouTube
Макіяж 1920-х, фото YouTube

1920-ті вплинули на застосування пудри і помади - саме тоді поширення отримали їх тверді компактні реалізації. Це призвело до широкого застосування цього типу декоративної косметики.

Комусь може здатися, що стандарти краси 1920-х не підходять до сьогодення, але багато б'юті продуктів сягають своїм корінням вже сторічної давнини, а дизайнери щороку не уникають можливості віддати пошану "ревучим двадцятим" у своїх нових колекціях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше макіяж вух заполонив соцмережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", макіяж без макіяжу - новий модний тренд.

Також "Знай.ua" писав про східний макіяж: всі тонкощі складного мейкапу.