У Кенії браконьєри вбили унікальних білих жирафів, тепер у світі залишився лише один представник цих незвичайних тварин.

Природоохоронці повідомили, що на північному сході Кенії були вбиті браконьєрами дві надзвичайно рідкісні білі жирафи. Про це пише BBC.

Рейнджери знайшли трупи самки та її дитинчати біля села на північному сході округу Гарісса.

Повідомляється, що третій білий жираф все ще живий. Вважається, що він залишився єдиним у світі.

білий жираф, скрін з відео
білий жираф, скрін з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
Білий окрас таких жирафів викликаний рідкісною мутацією - лейкізмом, при якій клітини шкіри втрачають пігментацію. Лейкізм виникає під час ембріонального розвитку організму.

Голова громади Ішакбіні Хірола Мохаммед Ахмедноор розповів, що останній раз самку білого жирафа і її дитинча бачили понад три місяці тому. Тварини жили у заповіднику на великій обгородженій території.

“Це дуже сумний день для Кенії. Ми єдине товариство у світі, що опікує білих жирафів. Їх вбивство є серйозним ударом по тих заходах, які були зроблені для збереження цього рідкісного і унікального виду", – сказав Ахмедноор.

Товариство дикої природи Кенії розслідує інцидент, браконьєрів наразі не знайшли.

Білі жирафи були вперше виявлені в Кенії в березні 2016 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, незвичайний білий жираф вийшов до туристів в одному з африканських парків.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені розкрили таємницю плям на тілі жирафів

Також портал Знай.uа писав, у Київському зоопарку з'явився 15-метровий жираф