Карантин через пандемії коронавіруса у всьому світі торкнувся і українську церкву. Так, влада Києва закликали глав релігійних установ припинити масові богослужіння і посилити санітарний контроль.

В Православній Церкві України звернулися до своїх вірних із закликом не цілувати картини, а робити і поклони. Також парафіян попросили не панікувати.

Церква стверджує, що молиться від коронавіруса, як і від іншої хвороби не ганебно і навіть вітається. Існують молитви на зцілення від хвороб і немочі

Молитва великомученику і цілителю Пантелеімону

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

О, святий великомучениче і цілителя Пантелеймона, Бога милостиваго подражателю! Зглянься благосердием і вислухай нас, грішних, перед святою твоєю іконою старанність молільників, випроси нам у Господа Бога, Йому ж зі ангели предстоиши на небеси, відпущення гріхів і гріхів наших: зціли хвороби душевныя і телесныя рабів Божих, нині поминаемых, зде майбутніх і всіх християн православних, до твоїм заступництвом притекающих: се бо, гріх заради наших, погоди одержими есмы багатьма недуги і не імами допомоги і розради: до тебе ж вдаємося, яко дадеся ти благодать молитися за ни та целити всяк недугу і всяку хворобу: даруй убт всім нам святими молитвами твоїми здоров'я і благомощие душі і тіла, преспеяние віри і благочестя і вся до житію тимчасового і до спасіння потрібна, яко да сподобившеся тобою великих і багатих милостей, прославимо тя і Подателя всіх благ, дивнаго у святих Бога нашого, Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Молитва за настання зцілення

Слава Тобі, Господи Ісусе Христе, Сину єдинородний безначального Отця, едине исцеляяй всякий недугу і всяку в'язю в людех (пор.: Мт. 4, 32), яко помилував мя єси, грішного, і визволив єси ма від хвороби моєї, не попустившися їй розвинутися і умертвити мене по гріхам моїм. Даруй мені відтепер, Владико, силу твердо творити волю Твою в порятунок душі моєї окаянної і во славу Твою з безначальным Твоїм Отцем і єдиносущим Твоїм Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь. Св. прав. Іоанн Кронштадський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна Рада забила паніку через коронавіруса, депутати більше не прийдуть.

Як повідомляв Знай. ua, українцям відповіли на актуальні питання про коронавирусе.

Також Знай. ua писав, що українцям пообіцяли 8 років в'язниці за порушення заходів безпеки.