Вчені довгий час намагалися встановити, чи є пам'ять у комах. Чи здатні вони запам'ятовувати ті чи інші явища, які сталися з ними, і якщо так – як довго вони здатні зберігати цю інформацію. Завдяки експерименту, проведеному над метеликами, вченим вдалося встановити, що вони здатні зберігати пам'ять навіть після переродження з гусені на дорослу особину! Як фахівцям вдалося цього добитися? Все дуже просто.

В якості об'єктів, професіонали вибрали бражників. Ці комахи найкраще підходили для досліджень подібного роду. Суть експериментів полягала у використанні запахів. Якщо з'являвся певний аромат, гусениця отримувала удар струмом. Це тривало з моменту досягнення гусеницею тритижневого віку, і до її переходу в стадію лялечки.

Результати експерименту вразили вчених. Після переродження гусениці в метелика, особини намагалися триматися подалі від цього запаху. Якщо він з'являвся, бражники відразу ж намагалися знайти безпечне місце, і прагнули відлетіти якнайдалі. Дослідники провели повторний експеримент, але почали привчати гусениць з тижневого віку. Бражники з цієї групи запаху не боялися.

З цього вчені зробили висновок, що пам'ять у метеликів дійсно зберігається, але лише до певного моменту. У випадку з бражниками, це досягнення тритижневого віку, коли нервова система гусениць стає досить зрілою.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пес-Ейнштейн підкорив світ суперздатності, що під силу самої розумної тварині. Власник запевняє, що всьому собака по імені Віскі навчилася самостійно.

Також Знай.іа писав, моряк зловив рибу-тригера з людським ротом, фото страшніше фільму жахів