Найрозумніша у світі собака породи бордер-коллі живе у Норвегії. Звати її Віскі. Тварині шість років, і вона знає назви 90 своїх іграшок. Щоб доказати це, собака може принести будь-яку з них, тільки почувши лише одне слово — назву іграшки.

Крім того, собака розрізняє чимало інших об’єктів. Наприклад, може на запит схопити м’ячика або мотузку. Власник запевняє, що усьому Віскі навчилася самостійно. До того ж, її вміння вже підтверджено фахівцями з поведінки тварин.

Найрозумніша бордер-коллі, скріншот
Найрозумніша бордер-коллі, скріншот

Найрозумніша бордер-коллі, скріншот
Найрозумніша бордер-коллі, скріншот

Крім того, науковці провели дослідження, в рамках якого порівняли вміння собаки з тим, як діти вчаться говорити. В історії це не перша бордер-коллі, яка прославилася подібними вміннями.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

У 2019 році у віці 15 років від старості померла бордер-коллі на прізвисько Чейсер, яка прославилася як найрозумніша собака у світі — вона знала понад тисячу слів. У червні 2004 року 76-річний житель Південної Кароліни Джон Пілл отримав цуценя на день народження. Оскільки чоловік працює професором психології в місцевому коледжі, то вирішив навчати вихованця за авторською методикою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гігантські сліди в печері пів століття не давали спокою, ось що за монстр це був

Як повідомляв портал "Знай.ua", стіни з людських кісток — у Бельгії натрапили на моторошну знахідку

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі