У Якутську, Російська Федерація активісти знайшли на території пункту перетримки безпритульних тварин біля сотні вбитих котів і собак. Зоозахисники стверджують, що наказ знищити тварин надійшов від керівництва міста через загрозу епідемії сказу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кількість вбитих тварин варіюється у різних джерелах: називають числа від 72 осіб до 128. Представники ветеринарного контролю наполягають, що тварин забили у відповідності до закону і гуманно, активісти ж стверджують, що вбитим просто перерізали горлянки.

Раніше у цьому пункті перетримки було виявлено випадок захворювання на сказ. За законом, після цього спеціальна експертиза мала визначити, чи є тварини з ознаками такого серйозного вірусного захворювання на території пункту перетримки. Такої ж версії дотримуються у мерії Якутська, де не хочуть брати на себе відповідальність за злочинний наказ.

Однак зі слів зоозахисників, ніякого належного ветеринарного контролю та висновків комісії не було - тварин просто свавільно перерізали за наказом влади.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Активісти разом зі співробітниками поліції зайшли на територію пункту перетримки і змогли зафіксувати жахливе звірство на відео. Обережно, відео містить сцени жорстокості та насильства.

Розправа над тваринами в Якутську, фото Instagram
Розправа над тваринами в Якутську, фото Instagram

Також влада погрожує активістам, які проникли до притулку, кримінальною відповідальністю за порушення карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за кілька років столицю заполонять бездомні тварини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", безпритульні тварини Києва просять допомоги.

Також "Знай.ua" писав, самотня пенсіонерка не доїдає і на останні гроші утримує притулок: українців просять про допомогу.