Поки у всьому світі запроваджують карантин для боротьби зі смертельною коронавірусною хворобою COVID-19, яка швидко поширюється, деякі користувачі соцмереж намагаються зірвати швидкої слави і "хайпу" на проблемі пандемії. Так, у TikTok і Twitter поширюються відео нового челенджу, в рамках якого люди облизують сидіння унітазу в літаку. Ця більш ніж сумнівна практика отримала назву "Coronavirus Challenge".

Саме мандрівники сприяли поширенню коронавірусу по світу, тому вибір літака як місця для челенджу вже виглядає досить ексцентрично.

коронавірус в Європі, фото Getty Images
коронавірус в Європі, фото Getty Images

Варто зазначити, що сидіння унітазу є відносно чистим і зазвичай містить не так багато інфекційних агентів, як це може здаватися. Проте користувачі соцмереж, які записують відео, показують поведінку, що потенційно може закінчитися зараженням далеко не лише коронавірусом. Так, сидіння унітазу вірогідно матиме на собі кишкову паличку, яка може призвести до отруєння. Окрім того, можна очікувати, що в літаку люди більш схильні використовувати ванну при респіраторних захворюваннях, що без належної дезінфекції під час польоту й так робить ці приміщення ризикованими.


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Доктор Комаровський зірвав вуаль з коронавірусу: запитання й відповіді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус перетворив київські ТРЦ на медпункти, - "міряють температуру і відправляють до лікарні".

Також "Знай.ua" писав, що Яценюка в масці екстрено привезли до лікарні "Борис".