Знаменитий лікар, телеведучий і письменник лікар Євген Комаровський випустив відеоролик, присвячений пандемії коронавіруса COVID-19. Він дав поради, як захиститися від смертоносної інфекції, а також відповіді на поширені питання про вірус. У відео, яке триває майже 40 хвилин, можна почути розвінчання популярних міфів про вірус. За словами доктора Комаровського, він сам втомився від істерії навколо захворювання та розповсюдження неправдивої інформації та абсурдних рад в інтернеті та ЗМІ.

Жінка 67 років запитала лікаря, як захиститися від небезпечної інфекції, якщо живе в гуртожитку і дітися нікуди. Їй порекомендували мінімізувати спілкування з сусідами, більше гуляти на свіжому повітрі, а також зволожувати носові шляхи.

Також Комаровський спростував поширену пораду щодо того, чи варто мити ніс, рот і навіть очі з милом. Виявляється, такі маніпуляції вбивають природний імунітет слизових і вірус, потрапивши на щойно вимиті антибактеріальним милом ділянки, приживеться ще охочіше.

Льодяники з цинком? Вітчизняних аналогів для таких препаратів немає. Але і не будуть препарати цинку ефективні проти коронавіруса. Адже у нього багато побічних дій - раз, і коронавірус не є риновирусом, від якого виписують препарати цинку — два.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У інфекції дійсно є два варіанти — більш важкий і легкий. Найбільше поширюється саме легкий, так як люди з важкою формою коронавіруса або вмирають, або лежать вдома у важкому стані. Тільки ті, у кого більш легкий варіант, контактують з іншими, ходять в громадські місця, спілкуються і заражаються відповідно.

Вірус добре зберігається на металевих поверхнях тому після контакту з такими в громадських місцях слід ретельно мити руки. Відразу після того, як доторкнулися до дверної ручки, перилах і

Не можна використовувати одну і ту ж маску для обличчя двічі. Навіть якщо ви обробляєте її парогенератором.

Що стосується працівників сфери обслуговування, Комаровський рекомендує збільшити відстань між собою і клієнтом-покупцем як мінімум до 2х метрів. Використовувати бар'єр. Не допускати черг всередині магазину. Мати під рукою антисептики і санитайзеры, так як контакт з грошима також може бути джерелом зараження коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям показали перевірені методи захисту від коронавіруса, що радять в МОЗ.

Також Знай.uа" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути