Лідер партії "Рідна країна" і політик Микола Томенко висловив власну думку щодо челлендж Верховної Ради та закону про дезінформацію. Відповідний пост він розмістив в Facebook.

"Не так давно ще непрезидент Зеленський у відповідь на неадекватну реакцію одного депутата на запитання журналістів запропонував челендж #Ідітьвсраку. Після прочитання законопроекту про дезінформацію від соратників Зеленського я вирішив запропонувати журналістам продовжити цю корисну акцію вже по відношенню до ініціаторів закону про "політичну цензуру і наклеп", - пише він.

Також він назвав основні причини, чому цей закон треба називати саме так.

#ІДІТЬВСРАКУ, або якби Закон про дезінформацію діяв, то Зеленський і К. сиділи б у в`язниці Не так давно ще непрезидент...

Geplaatst door Микола Томенко op Donderdag 23 januari 2020

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Томенко пояснює, що створення асоціації професійних журналістів України як єдиної структури правильних журналістів за оцінкою влади є симбіозом північнокорейської, радянсько-російської і китайської авторитарних практик.

"Кримінальна відповідальність за поширення недостовірної інформації - це інструмент боротьби як проти журналістів, політиків та й просто громадян - активних користувачів соціальних мереж. Для популярного пояснення цієї ідеї скажу, що Зеленський з 95 кварталом на Інтері та 1+1 за останні роки поширив недостовірної інформації на всі 7 років в язниці! (дивись статтю 114-2 Законопроекту, яка передбачає покарання позбавленням волі строком від 5 до 7 років за систематичне умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень вчинених організованою групою). Заборона безперешкодного відвідування приміщень суб'єктів владних повноважень - це перегляд діючих європейських норм нашого законодавства про доступ до публічної інформації... Отож, переконаний, що медіаспільнота повинна відмовитися від так званих обговорень цього законопроекту про "політичну цензуру і наклеп", а вимагати його скасування та передати ініціаторам наше ставлення до них словами Зеленського - #ідітьвсраку!", - пише він.

Нагадаємо, Томенко зазначив, як Зеленський пішов "по тонкому льоду" в законі про децентралізації.

Як повідомляв Знай. ua, Микола Томенко прокоментував місцеві вибори в Україні.

Також Знай. ua писав, що Микола Томенко обурився заявою Гончарука.