Деякі вчені вважають, що смерть не можна визначити як процес, коли зупиняються всі процеси організму. Дослідники з'ясували, що в людському організмі існують сплячі гени, які можуть активуватися через кілька годин або навіть днів після смерті.

На даний момент учені не розгадали загадку того, як саме це відбувається.

"Ми дійсно нічого не знаємо про те, що відбувається, коли ти помираєш", - говорить Пітер Нобл, колишній професор Університету Алабами.

Методику вимірювання активності генів протестували Нобл зі своїми колегами з Вашингтонського університету. Вчені очікували, що побачать стійке зменшення нових копій генів, але помітили, що 1% генів ожив, ніби клітини готувалися щось побудувати.

Вчені, фото freepik
Вчені, фото freepik

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дослідники провели повторні експерименти, які підтвердили, що гени ставали активними через кілька годин або днів після загибелі організму.

Пізніше група дослідників на чолі з Родериком Гуиго з Барселонського центру геномної регуляції виявила посмертну активність генів вже у людей.

На даний момент учені не знають причину, чому гени активізуються після смерті, але відкриття має велике значення для науки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, несподіване відкриття про прекрасне комаху розбурхало вчених.

Як повідомляв Знай. ua, що таке пандемія, шість її фаз і коли це все закінчиться.

Також Знай. ua писав, що українцям розповіли, як зробити антисептик від коронавіруса будинку.