У мережі нагадали про дивовижну рослину, яке живе вже більше 50 років у власному мікрокліматі, точніше в закритій пляшці.

Так, садівник-любитель Девід Латімер житель графства Ланкашир, що у Великобританії, ще в 1960 році вирішив чисто з цікавості посадити рослину в пляшку і закрити. Однак у 1972 році він все-таки в останній раз його полив, а традесканція (набір рослин - ред.) все росте і росте.

Девід Латімер, Telegram-канал National Geographic
Девід Латімер, Telegram-канал National Geographic

При цьому 80-річний пенсіонер розповів, що пляшка у нього стоїть завжди в одному місці на відстані 2-х метрів від вікна, тому рослина завжди отримує необхідну кількість світла, і вже на цьому місці "прижилася". Про цю історію нагадує Telegram-канал National Geographic.

Садівник дозволяє лише періодично повертати пляшку, щоб всі листочки пухнастої і великої рослини розвивалися однаково. Всередині закритої пляшки за всі роки створився мікроклімат, завдяки якому рослина спокійнісінько живе і розвивається. Крізь скло ємності листочки традесканції вбирають в себе світло, а іноді і сонячні промені, і перетворюють її на енергію, тобто відбувається відомий всім процес фотосинтезу.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Цей світ довго живе за своїм сценарієм, важко не помітити, що це трохи схоже на життя прибульців в камері зберігання з фантастичного фільму "Люди в чорному". До речі, такі тераріуми зі своєю автономної екосистемою були дуже популярні у 1960-1970 роках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глобальне потепління перетворить Європу на пустелю, торкнеться і України — прогноз на 80 років.

Як повідомляв Знай.uа космічний рай для веганів — який на смак перший салат, вирощений у невагомості.

Знай.uа писав, "Чай для Бога" з чебрецем зміцнить ваше здоров'я і захистить від застуди, рецепт.