Навіть найвідданіший трудоголік іноді хоче втекти від суєти великого міста і погрітися на сонечку, прогулятися безкрайніми зеленими лісами і героїчно піднятися на найкрутішу гору. Все це робиться, щоб позбутися стресу. Особливо, після того, як світом гуляє небезпечний коронавірус. Мільярди людей моляться на те, щоб це швидше закінчилося. Після цього можна буде вже планувати.

На щастя, у світі дійсно дуже багато різних місць. Це не тільки галасливий Амстердам або гарні пляжі Одеси. У світі дійсно є чимало віддалених поселень, які вражають своєю красою. І що найцікавіше: незважаючи на свою унікальність, в цих місцях досі майже не буває туристів.

Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua
Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua

Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua
Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua

Монемвасія, Греція

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Монемвасія" можна перекласти з грецької як "єдиний вхід". Така назва обумовлена цікавим місцем розташування цього поселення. Справа в тому, що воно знаходиться в замку, замок — на вершині скелі, а скеля в морі. Сьогодні цей острів з'єднано з материком мостом (міст було збудовано зовсім нещодавно в 1971 році), але життя на острові влаштоване так само, як було багато років тому, коли сюди могли потрапити лише обрані і тільки ті, хто знав, що там, за скелями, дійсно хтось живе. Ідеальне укриття від ворогів.

Исорток (Гренландія), фото: vsviti.com.ua
Исорток (Гренландія), фото: vsviti.com.ua

Ісорток, Гренландія

Ісорток підійде тільки, мабуть, для найвідчайдушних мандрівників і однозначно не підійде для вегетаріанців. Це поселення знаходиться на східній стороні Гренландії, в ньому живе всього 64 людини, і більшу частину раціону жителів цих людей становить м'ясо, так як місцевий клімат дуже суворий, щоб щось вирощувати на землі. Звичайно, у них є свій супермаркет — його навіть видно на фотографії, знятій зверху — це найбільша будівля на острові, більше схожа на червоний ангар. Але все ж тим сміливцям, які ризикнуть відвідати це місце, треба бути готовим, що його пригостять улюбленою місцевою стравою — запеченим тюленем з кетчупом і майонезом.

Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua
Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua

Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua
Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua

Ундредаль, Норвегія

У селищі Ундредаль живе близько 100 людей і 500 кіз, так що не дивно, що основним заняттям місцевих жителів є тваринництво. Тут роблять прекрасний козячий сир, який славиться на всю Норвегію, а також роблять козячу ковбасу. Село знаходиться всередині Аурландс-фіорду, має вихід до моря і виглядає, як справжня казка на землі.

Сапа (В'єтнам), фото: vsviti.com.ua
Сапа (В'єтнам), фото: vsviti.com.ua

Сапа, В'єтнам

Сапа ідеально підійде для тих мандрівників, яким набридли нескінченні шопінг-тури і багатогодинні лежання на березі моря або біля басейну готелю. Це містечко розташоване серед гір, де досі живуть представники різних етнічних груп, які ведуть майже середньовічний спосіб життя, дуже мало використовуючи досягнення цивілізації. Дістатися сюди можна пішки, на велосипеді або на мотоциклі. Навколо простягаються рисові поля на терасі — це абсолютно дивовижне і незвичайне для західної людини видовище. Іноді місцеві турфірми навіть організовують "повне занурення" - нічліг в звичайних місцевих будинках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дельфіни і лебеді "покинули" Венецію — як тріумф дикої природи під час пандемії обернувся розчаруванням.

Як повідомляв Знай.uа пандемія пробудила особливі почуття між поляками і чехами, фото - "Сумую за тобою".

Знай.uа писав, українцям на карантині в Домінікані влетіло за звернення до Зеленського - "Літаючу тарілку за вами не відправити?".